Startsida           Konakta oss           Om oss

Carmen bodde många år i Etiopien tillsammans med sin man. De var nära vänner till Onni.

"De hade det väldigt trevligt och roligt där på bröllopet men sedan så skulle de hem igen… och då gick det inte fullt så bra."

-Carmen Rubin

Bröllopsresan till Kenya

Onni och en kille från Airforce som kallades för "Rundis", han var en otrolig äventyrare kan man väl säga, de båda var bjudna på bröllop i Kenya.

De var ju vid flyget i Bichoftu båda två och de lyckades få tag på en flygmaskin, ett litet lätt tvåsitsigt plan. De hade ju inte plats för så mycket bagage så de fick klä sig i smoking och lackskor redan när de reste iväg.

De hade det väldigt trevligt och roligt där på bröllopet men sedan så skulle de hem igen… och då gick det inte fullt så bra. Planet fick fel på motorn och de blev tvungna att nödlanda ute i öknen, fortfarande klädda i mörka kostymer och lackskor. Och där, när det här planet kraschade så var det väldigt, väldigt spännande för dem kan jag säga, för då kom de här Afarerna…

Det är ett folk som bor där i öknen. De är väldigt vildsinta av sig och de tycker det är underbart om det kommer någon främling som de kan ta hand om… de skär av snoppen på dem. Innan de gifter sig så måste de visa upp liksom… det är så fruktansvärt alltså! Jag kan knappt tala om det! Men det ska helst vara en hudslinga hela vägen ner, som de hänger runt halsen på hästen. Sedan kan de rida i sporrsträck till sin blivande brud och visa upp att han är man och krigare och då kan han gifta sig.

Så Onni och Rundis var naturligtvis livrädda! De gjorde allt de kunde för att avleda de här Afarerna som var så vildsinta och arga. De gjorde alla möjliga tricks för att de skulle ge sig av men de var väldigt svårflirtade.

Senare var det nog Rundis som försökte förklara för dem att : "vi måste nog hem nu, vi har små barn hemma som vi måste ta hand om". Om det var sant eller inte kan jag inte säga men så går historien.

Till slut så lät Afarerna dem gå och då fick de vandra med sina lackskor och svarta kläder i öknen. Det var en så fruktansvärd färd att den har gått som en legend kan man ju säga, i många år. Onni berättade den gärna. Sedan var det ju så roligt att jag träffade Rundis och fick det bekräftat, hela historien.

Kära nån vilka tider!

Ansvarig utgivare: Ulf Niskanen
Webbansvarig: Tom Niskanen